fredag 23 oktober 2009

The science of a bra!


Det här med bh:ar är en hel vetenskap!

För det första att hitta rätt storlek åt en person. Det ska va en storlek runt om, och en storlek på kupan. Storleken på kupan beror inte endast på bröstets storlek utan också på bredden, fastheten och formen. Går du upp en storlek på kupan så minskar storleken runt om och tvärtom. Bröstets tyng ska avlastas av bältet inte axelbanden, bygeln ska sitta mot kroppen o.s.v...

Sedan finns det också en massa olika modeller; balkonett, fullcup, push up, t-shirtbh, stay up, med eller utan stoppning.

Och rent tekniskt så är en bh en riktigt avanserad uppfinning! Jag var nämligen på kurs med jobbet och fick se en bh isärplockad i alla sina olika delar, säkert 20 stycken!

Eftersom varje människa ser olika ut så är det alltid ett dektektivarbete innan man finner den rätta storleken och den bäst passande modellen, det tar alltid sin lilla tid och blir lite svettigt när man ska springa fram och tillbaka mellan omklädningsrummet och hyllorna. Men när man väl hittar rätt, när man ser hur kunden riktigt lyser upp och tänker "aha, är det såhär det ska kännas!" Och ber om att få kasta sin gamla hängiga bh från HM för att behålla sin nya på, då är det värt allt besvär.

Inga kommentarer: