måndag 1 november 2010

Biscotti.

100 g hel sötmandel
75 g pinjenötter
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 st apelsin
0.5 st vaniljstång
0.25 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 st ekologiska ägg

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (om en vanlig ugn används, 200 grader).
2. Rosta mandlarna i ugnen tills de fått lite färg, cirka 5 minuter.
3. Hacka mandlarna med pinjenöttera mycket grovt. Tvätta apelsinen noga och torka. Riv sedan av skalet försiktigt. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
4. Blanda hackade nötter, mjöl, strösocker, rivet apelsinskal, urskrapad vaniljstång, bakpulver och salt på en ren bänkskiva.
5. Forma en grop i mitten och häll i äggen.
6. Knåda ihop till en deg och rulla till två rullar.
7. Baka dem i 15-20 minuter tills de fått gyllene färg och är genomgräddade. Ta ut längderna.
8. Sänk ugnen till 120 grader och skiva rullarna lite på snedden, i 1 centimeter tjocka skivor.
9. Torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra.

Självklart kan man variera innehållet som man vill, skippa apelsinen och experimentera med choklad, valnötter, farinsocker, vanilj, kanel, kardemumma o.s.v....

Inga kommentarer: