lördag 7 augusti 2010

Hallon, hallon, hallon!

Ni har väl inte missat att det växer fullt av hallon i snåren nu! Ut och plocka!

Ett litet tips på vad man kan göra med dem...

Hannas hallonswiss!

1 burk kondenserad mjölk (söt)
Riktigt mörk och god choklad (100-200g)
1 msk sirap
Hallon i mängder!
God, gräddig vaniljglass
Maränger
Grädde

Chokladsås:
Koka upp den kondenserade mjölken på svag värme, bryt ner chokladen och häll i sirapen. Låt det puttra i ca 10 min tills det har blivit en alldeles oemotståndlig god och mörk fudgesås. (JAG LOVAR ATT DEN ÄR HELT SJUKT GOD!)

Värm hallonen, eller behåll dem färska om du föredrar det (eller lite av varje kanske?).
Varva glass, en något avsvalnad chokladsås, hallon, vispad grädde och maränger.

Tadaa! Ät och njut!

Inga kommentarer: