fredag 26 mars 2010

Vit kladdkaka.


Den här smarriga kladdkakan med vit choklad tänkte jag prova att baka idag! Ska nämligen få ett gäng med tjejer på besök imorgon för att fira min födelsedag:)
Kan vispad grädde och syrliga hallon vara något att servera till kanske?

Ingridienser:
100 g smör eller margarin
200 g vit choklad
3 st ägg
2 msk ljus sirap
0.5 dl strösocker eller rårörsocker
1.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver eller 2 teskedar vaniljsocker
1 krm salt
0.5 dl kokosflingor till att bröa formen

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, salt och vaniljpulver i en skål.
2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med kokosflingor.
3. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret samt tillsätt ägg och sirap. Vispa ej!
4. Vänd snabbt ned smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
7. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

1 kommentar:

friday sa...

Grattis igen Hannis! Kakan var farligt mumsig (och då syftar jag inte på våran (något misslyckade morotskaka) :D