Deg:
½ paket jäst för söta degar (25g)
½ dl kesella naturell
2½ dl mjölk
1 tsk kardemumma
35 g rumsvarmt smör
3/4 dl rostade solrosfrön (torrosta i stekpanna)
½ dl honung (eller valfritt sötningsmedel)
2 krm salt
5 dl siktat dinkelmjöl
3 dl dinkelmjöl med fullkorn
Ja men ni vet ju hur man gör bullar... Spadet ska vara fingervarmt när det hälls över den smulade jästen. I med honung, salt, kardemumma, smör och kesella. Arbeta in lagom med mjöl och låt jäsa i 40 minuter. Gör fyllningen undertiden.
Arbeta sedan degen på mjölad bänk, kavla ut, på med fyllning, rulla ihop, skär i bitar, lägg på plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med ägg och in i ugnen! Ca 250 grader i 7 minuter.
Fyllning:
150 g urkänade och grovt hackade dadlar
0,75-1 dl vatten
100 g mjukt smör
3 msk kanel
Lägg dadlarna i blöt i minst två timmar eller koka upp lite snabbt och låt svalna. Mixa ihop med smör och en massa kanel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar