
Den här smarriga kladdkakan med vit choklad tänkte jag prova att baka idag! Ska nämligen få ett gäng med tjejer på besök imorgon för att fira min födelsedag:)
Kan vispad grädde och syrliga hallon vara något att servera till kanske?
Ingridienser:
100 g smör eller margarin
200 g vit choklad
3 st ägg
2 msk ljus sirap
0.5 dl strösocker eller rårörsocker
1.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver eller 2 teskedar vaniljsocker
1 krm salt
0.5 dl kokosflingor till att bröa formen
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, salt och vaniljpulver i en skål.
2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med kokosflingor.
3. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret samt tillsätt ägg och sirap. Vispa ej!
4. Vänd snabbt ned smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
7. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
1 kommentar:
Grattis igen Hannis! Kakan var farligt mumsig (och då syftar jag inte på våran (något misslyckade morotskaka) :D
Skicka en kommentar